Tips voor het maken van een fotoboek!

Tips voor het maken van een fotoboek!

Aäron Nasarany 349
Verjaardagsfeesten, bruiloften en jubileumfeesten, het zijn allemaal feesten die we jaren later trots op terug kijken. Op zulke gebeurtenissen worden vaak foto’s gemaakt om emoties en herinneringen vast te leggen. Hoe leuk zou het zijn om al die vrolijke fotomomenten te bundelen in een fotoboek? In dit artikel geven we je een aantal tips hoe je dit kunt aanpakken.

Keuze voor de leverancier

Het maken van een fotoboek is door de jaren heen steeds populairder geworden. Verschillende bedrijven hebben hier slim op inspelen. Het aanbod is enorm groot geworden. Fotoboeken zijn er inmiddels ook in veel soorten en maten te krijgen, in verschillende papiersoorten en kaften.  De meeste leveranciers bieden kaften aan in verschillende materialen zoals linnen, leer of karton in combinatie met een eigen foto. Het papier aanbod kan bestaan uit normaal papier, maar kan ook worden afgedrukt met hoogglans of mat. 

Experimenteren 

Het belangrijkste is om eerst te experimenteren wat je wilt. Een handige tip is om eerst te experimenteren met fotoboek software die de leveranciers aanbieden. Je kunt er ook voor kiezen om naar de winkel toe te gaan en door verschillende fotoboeken te bladeren, om te kijken naar de diverse materiaalsoorten. Je kunt er ook voor kiezen om een fotoboek te maken in Adobe InDesign.

Storytelling

Een fotoboek is een visueel boek die de kijker moet raken en terug moet nemen in het moment. Daarom is de volgorde erg belangrijk zodat de kijker niet in de war raakt. Een chronologische volgorde werkt altijd.

Heb jij al een fotoboek gemaakt, voor welk moment was dit?

 

afbeelding van Aäron Nasarany

Aäron Nasarany | Redactie

Bekijk alle artikelen van Aäron