Tips voor het fotograferen van je eigen tuin

Tips voor het fotograferen van je eigen tuin

Nadja Geskus 339
Veel mensen genieten van hun eigen tuin en is het dan niet heerlijk als je die ook eens prachtig op de plaat kunt zetten? Maar hoe krijg je nou de mooiste foto’s? Wij geven je een paar tips die je verder kunnen helpen.

1. Het weer

Als je mooie sfeerplaatjes wilt schieten, zijn de uurtjes rond zonsopkomst en zonsondergang vaak het mooiste om te fotograferen. Het licht is op die momenten zacht, waardoor je geen harde schaduwen krijgt en je krijgt een mooie gloed in je foto’s. Fel zonlicht geeft juist harde contrasten die je vaak niet wilt hebben. Fotografeer dan ook als er iets meer bewolking is, maar pas natuurlijk op voor regen! Ook is veel wind niet heel gunstig voor je foto. Zeker als je close-ups maakt, kan wind voor veel onscherpte zorgen. Probeer dagen met veel wind dus te vermijden.

Tips voor het fotograferen van je eigen tuin

2. Het juiste moment

Bedenk wat voor soort foto je wilt maken. Vaak zijn tuinen het mooiste in de zomer, want dan staat alles volop in bloei. Je hebt dan prachtige, kleurrijke bloemen. In de herfst heb je veel mooie spinnenwebben die prachtig zijn met dauwdruppels. Elk seizoen brengt weer iets anders met zich mee en zo heeft jouw tuin verschillende gezichten. Kies het moment wat het beste bij jouw foto past.

Tips voor het fotograferen van je eigen tuin

3. Styling

Je tuin is natuurlijk al prachtig, maar voor een foto kun je hem vaak nog net iets mooier maken. Zorg er dan ook voor dat er bijvoorbeeld geen lelijke vuilnisbak in beeld staat. En dat er geen lelijke bladeren op de grond liggen. Ruim je tuin goed op voor je gaat fotograferen en kleed hem waar mogelijk mooi aan. Zo ziet een tuin er een stuk leuker uit als er mooie kussens op de banken liggen. Of er een mooie karaf met drinken op tafel staat.  

Tips voor het fotograferen van je eigen tuin

Foto’s gemaakt door Magdalena Wasiczek

afbeelding van Nadja Geskus
Door: Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja