Tips voor goede foto’s in jouw thuisstudio

Tips voor goede foto’s in jouw thuisstudio

Senta Bemelman 388
Begin jij met fotograferen in jouw thuisstudio, maar heb je moeite met de juiste belichting vinden? Of krijgen jouw foto’s een vreemde kleurgloed? Gebruik deze handige tips!

Fotograferen in de (thuis)studio betekent dat je zelf de belichting bepaalt. Dit is lastig omdat je moet bepalen waar je de lichtbronnen plaatst. Gebruik meerdere bronnen en belicht het gezicht van twee kanten. Zo voorkom je schaduwen in het gezicht. Lees hier meer over een goede belichting voor jouw studioportret.

Kleur

Je kunt kiezen voor een zwarte of witte achtergrond. Maar ook de andere muren in de kamer zijn belangrijk. Heb je bijvoorbeeld een knalrode muur naast jouw witte backdrop. Dan kan er een rode gloed ontstaan op de foto. Zorg dat de muren een neutrale kleur hebben. Draag zelf ook neutrale kleuren om een kleurengloed te voorkomen.  

Markeren

Bepaal de goede afstand tot jouw model en plak tape op de plek waar het model staat en waar jij zelf staat.  Hierdoor weet je precies de juiste afstand en hoef je tussendoor niet iedere keer hier rekening mee te houden.

Licht

Zorg dat alleen de lichtbronnen die je gebruikt om te fotograferen aan zijn. Doe het overige licht in de kamer uit, om te voorkomen dat de belichting wordt beïnvloed.

Bekijk in de onderstaande video hoe fotograaf Jay P. Morgan te hulp schiet bij de belichting in een thuisstudio van een videograaf en muzikant.

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta