Tips voor dierenfotografie

Tips voor dierenfotografie

Aäron Nasarany 515
Voor de startende fotograaf is de juiste lens kiezen net als het zoeken naar een speld in een hooiberg. Voor elk genre bestaan er lenzen, maar welke lens heb je nodig voor dierenfotografie?

Dierenfotografie

Dierenliefhebbers met een passie voor fotografie kunnen hun hart ophalen bij dierenfotografie. Hoe gaaf is het om de twee dingen waar je het meest van houdt te combineren. Bij dierenfotografie draait het om het vastleggen van dieren op een prachtige manier. Hieronder een aantal tips.

Sluitertijd

Dieren zijn over het algemeen onvoorspelbaar, waardoor ze binnen een mum van tijd de andere kant oprennen. Zorg dat je met een korte sluitertijd fotografeert, zodat de foto’s haarscherp zijn.

Compositie

Net als bij elk ander genre is compositie belangrijk. Bij dierenfotografie kun je de compositie bepalen door vooraf het dier te bestuderen. Door zijn bewegingen te bestuderen, kun je de compositie bepalen.

Onopvallend

Bij dierenfotografie, met name het fotograferen van wilde dieren, is onopvallendheid de sleutel tot succes. Het is namelijk doodzonde als het dier wegrent. Draag bijvoorbeeld geen opvallende kleding en maak geen onverwachte bewegingen en maak jezelf klein middels door je knieën te zakken.

Lenzen

De meest voorkomende en gebruikte lens bij dierenfotografie is een telelens. Een telelens is uitermate geschikt voor dierenfotografie omdat je als fotograaf in staat bent om onopvallend vanuit een afstand te fotograferen. Bovendien zijn telelenzen zoals de Canon EF 70-200mm f/2.8L II geschikt vanwege hun lage diafragma getal waardoor je een vage achtergrond kijkt en het onderwerp haarscherp. Bekijk de video hieronder om erachter te komen welke lenzen fotograaf Tom Mason gebruikt om dieren te fotograferen.

 

afbeelding van Aäron Nasarany

Aäron Nasarany | Redactie

Bekijk alle artikelen van Aäron