Tips voor de straatfotograaf

Tips voor de straatfotograaf

Aäron Nasarany 286
Bij straatfotografie is het de kunst om de straten van bijvoorbeeld Amsterdam onveilig te maken met jouw camera. Het kan voorkomen dat je dan wordt aangesproken en vriendelijk wordt verzocht om de betreffende foto te wissen. In dit artikel geven we je tips om jouw straatfoto’s naar een hoger plan te tillen.

Wees onzichtbaar

Bij straatfotografie draait het om vastleggen van het dagelijks leven op de straat. Denk hierbij aan de zakenman die vluchtig de metro instapt om naar zijn werk te gaan of de zwerver om de hoek. Om zo onopvallend te fotograferen is het belangrijk om geen joekel van een camera mee te sjouwen. Je kunt er wel voor kiezen, maar dan moet je ervoor zorgen dat de menigte je niet ziet. Een compact camera zou een oplossing kunnen zijn waardoor je een techniek zoals het fotograferen van de heup kunt proberen. Dit kan ook worden gedaan met een spiegelreflexcamera of spiegelloze camera’s.

Kleding

Het is belangrijk om je kledingkeuze af te stemmen op de omgeving waar je naar toe gaat. Ga je bijvoorbeeld zakenlui fotograferen, dan is het verstandig om netjes voor de dag te komen. Probeer jezelf in te mengen in de omgeving, waardoor je (1) niet opvalt waardoor je (2) leuke foto’s kunt maken.

Veiligheid voorop

Maar let ook altijd op je spullen. Maak gebruik van een goede rugtas waarbij de ritsen niet gemakkelijk open kunnen. Draag je camera om de nek, zodat hij minder snel kan worden meegenomen.

afbeelding van Aäron Nasarany

Aäron Nasarany | Redactie

Bekijk alle artikelen van Aäron