Tips voor boudoir-fotografie

Tips voor boudoir-fotografie

Senta Bemelman 1782
Leer hoe je begint met boudoir-fotografie. In deze handige video zie je precies waar je op moet letten.

Boudoir-fotografie kan een uitdaging zijn wanneer je hiermee begint. Omdat de lijn tussen sensueel en goedkoop erg dun is, kan het in het begin lastig zijn om goede foto’s te maken.

Omgeving

Zorg dat de kamer waarin je fotografeert, vrij is van rommel. Zorg voor een mooie aankleding van het bed en dat de elementen die je in beeld brengt, bijdragen aan de sfeer.

Pose

Vermijd overdreven poses waarin seksualiteit benadrukt wordt. Breng op een subtiele manier de sensualiteit in beeld, maar richt bijvoorbeeld de aandacht voornamelijk op het gezicht van je model.

Licht

Wanneer je net begint, hoef je niet direct met verschillende lichtopstellingen te werken. Met natuurlijk licht kom je al een eind. In de onderstaande video zie je hoe je met natuurlijk licht al mooie boudoir-foto’s maakt.

Deze video is in het Engels, maar gemakkelijk met Nederlandse ondertiteling te bekijken. Klik op het knopje met ‘CC’ en Engelse ondertiteling verschijnt. Klik vervolgens op het tandwielicoontje om de instellingen aan te passen. Kies voor de optie ‘subtitles’ om de ondertiteling aan te passen en gebruik de  ‘auto translate’ optie om de tekst in een andere taal te krijgen. Lukt dit niet in het venster op onze website, klik dan op de YouTube-knop om naar de originele videolocatie te gaan. Hier kun je op de bovenstaande manier de ondertiteling aanpassen. Bij sommige video’s werkt de vertaalfunctie niet optimaal, waardoor je soms vreemde zinnen voorbij ziet komen. Voor het grootste gedeelte levert de vertaalfunctie echter een prima resultaat op en is de ondertiteling goed te begrijpen.

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta