Tips van natuurfotograaf Freek Vonk

Tips van natuurfotograaf Freek Vonk

Sabine Vollebregt 1027
De bekende bioloog Freek Vonk is naar de Falklandeilanden in het zuiden van de Atlantische oceaan gereisd. Een plek waar het klimaat ruig is, waar het hard waait en waar de mens niet zoveel te zoeken heeft. Freek geeft handige tips over wildlife-fotografie.

Onlangs is Freek Vonk Nikon-ambassadeur geworden. Samen met zijn team en zijn Nikon D810 met verschillende objectieven ging hij op zoek naar zijn perfecte pinguïn foto.

 

 

Tips en trucs

Wilde dieren zijn vaak alleen in de ochtend of laat op de dag actief. Er is maar een kort tijdsbestek voor de perfecte foto, daarom is goede voorbereiding essentieel. Wilde dieren kunnen van een flits schrikken, als fotograaf moet je uitkijken met het gebruik van een flitser. Als wildlife-fotograaf heb je veel geduld nodig, maar wanneer je die ene perfecte foto hebt gemaakt, is het gevoel fenomenaal. De foto komt tot leven als er op de ogen van het dier wordt gefocust. Wanneer je de AF-on knop aanzet hoef je de ontspanknop niet meer half in te drukken waardoor je zeker een halve seconde sneller je foto maakt.eb jij 

Heb jij ook een mooie natuurfoto? Deel deze in onze Gallery!

In de wildernis weet je nooit wanneer het perfecte moment voorbij komt om de dieren te fotograferen. Vandaar de tip van Freek om de P-stand aan te zetten, dit zorgt voor automatische belichting en autofocus. Wanneer jij denkt dat het moment van de perfecte foto daarbij is kan je gelijk reageren.

Kijk voor meer informatie over Nikon en Freek Vonk op de I Am Freek-website.