Tips tegen oververhitting laptop

Tips tegen oververhitting laptop

Fokelien Broekstra 367
Veel mensen maken met plezier gebruik van hun laptop. Photoshoppen of editen, een beetje laptop kan het allemaal aan, maar wat als hij oververhit raakt? Wij hebben een aantal tips voor jou samengesteld, waarmee je de kans op oververhitting kan verminderen.

Verhogen

Het meest bekende trucje is om je laptop op een verhoging te plaatsen, hier zijn speciale standaards voor te koop. Op deze manier zorg je dat er meer koele lucht bij de ventilator kan komen en dat de warme lucht kan ontsnappen. Je zou eventueel ook een laptopcooler kunnen aanschaffen, maar dat is gelijk een veel duurdere oplossing.

Schoonmaken

Hoewel een laptop vaak goed afgesloten lijkt, kan er veel stof in de computer terechtkomen. Veel mensen kennen dit probleem niet, waardoor de laptop van binnen eigenlijk nooit wordt schoongemaakt. De computer zal dan een stuk trager gaan functioneren en een stuk warmer worden.  Laat daarom je laptop regelmatig schoonmaken. Wij adviseren je hier een erkend bedrijf voor in te schakelen. 

Achtergrondprogramma's uitschakelen

Misschien is het je opgevallen, hoe meer apps jij hebt gedownload die mee opstarten, hoe langzamer jou computer is. Check daarom regelmatig welke programma's er mee opstarten op je computer en sluit nutteloze apps gelijk af of verwijder ze van je computer. Je zult merken dat je computer gelijk een stuk sneller wordt.

Heb jij nog meer tips om oververhitting van je laptop te voorkomen? 

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien