Tips om uit die dagelijkse sleur te komen

Tips om uit die dagelijkse sleur te komen

Aäron Nasarany 354
Je staat op, je springt in de douche, smeert een boterham voor in de auto en je rijdt richting de file om lichtelijk gefrustreerd maar op tijd op werk te komen. Klinkt dit bekend? In dit artikel geven we je een aantal tips om uit die dagelijkse sleur te komen!

De boog kan niet altijd gespannen zijn

Als je al enkele jaren in de fotografiewereld zit en werkzaam bent als fotograaf voor een bekend bedrijf of misschien wel een druk leventje leidt als ZZP’er is het vaak zoeken naar ontspanning. De ene opdracht komt na de andere en je sociaal leven begint met sneltreinvaart naar beneden te kelderen. Op deze manier is het wachten totdat je uitgeblust bent. Vermijd dit en probeer op tijd rust te pakken. Plan rustmomenten in de agenda om een eventuele burn-out te voorkomen.

Verbreed je horizon

Als fotograaf is het onze verantwoordelijk om onszelf op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelen op het gebied van fotografie. Hierdoor kruipen we urenlang achter onze computer of smartphone om als eerste op de hoogte te zijn van de laatste ontwikkelingen. Het is niet de bedoeling dat je continu achter de schermen zit, terwijl hetgeen wat je het liefst doet geen aandacht krijgt: fotograferen. Pak de camera en ga op pad!

Apparatuur is niet alles

Het komt regelmatig voor dat startende fotografen zich blindstaren op de nieuwste apparatuur. Een prijzige camera betekent niet dat er vanzelf prachtige foto’s eruit komen rollen. Met een instapmodel en zelfs een polaroid camera is het mogelijk om de mooiste foto’s te maken. De camera is enkel een hulpmiddel. De persoon achter de camera bepaalt het beeld.

Mocht je tips willen zien hoe je als fotograaf de feestdagen doorkomt, dan kun je de video hieronder bekijken:

 

 

afbeelding van Aäron Nasarany

Aäron Nasarany | Redactie

Bekijk alle artikelen van Aäron