Tips om mooie beelden te maken met Snapchat

Tips om mooie beelden te maken met Snapchat

Aäron Nasarany 254
Naast de bekende Instagram, Facebook, Pinterest en YouTube heb je ook nog Snapchat. Voorheen was Snapchat de enige social medium met een functie waar de content na 24 uur verdwijnt. Inmiddels heeft Instagram dezelfde functie (Instagram Stories) en is het verschil tussen beide platformen flink gekrompen. In dit artikel geven we je aantal tips hoe je Snapchat kunt inzetten als fotograaf.

Fotograferen of filmen vanuit point of view

Dit kun je doen door je handen in beeld te laten zien waardoor de kijker meteen door heeft dat het gaat om een first-person narrative: fotograferen en/of filmen vanuit een karakter. In dit geval ben jij dat zelf, maar in games zoals Call Of Duty kruip je in het leven van een soldaat. In de filmindustrie wordt een first-person-narrative vaak gebruikt voor het creëren van een mysterieus persoon. Je hebt geen flauw idee wie of hoe de persoon eruit ziet, maar je zit als het ware door zijn ogen te kijken. Er is zelfs een film gedraaid vanuit een first-person. Check de trailer hieronder:

Ga naar buiten

Het leven van een fotograaf en dan met name van de reis- en natuurfotograaf speelt zich grotendeels af in de buitenwereld. Bovendien heb je buiten meer licht, waardoor jouw smartphonecamera beter gaat presteren. 

Gebruik jij Snapchat om jouw leven als fotograaf te delen?

afbeelding van Aäron Nasarany

Aäron Nasarany | Redactie

Bekijk alle artikelen van Aäron