Tips om jouw zaken op orde te krijgen

Tips om jouw zaken op orde te krijgen

Aäron Nasarany 238
Fotografie en ondernemen gaan hand in hand. Daarom hebben we een aantal handige tips op een rij gezet om je op weg te helpen als je voor jezelf begint.

Voorkom een administratieve rompslomp

Na dat je bent ingeschreven bij de Kamer van Koophandel wordt je overspoeld met een flinke hoeveelheid aan informatie. De Belastingdienst stuurt brieven en de Kamer van Koophandel verwelkomt je met een aantal papieren. Zorg ervoor dat de papieren netjes worden opgeborgen in een map. Maak desnoods kopieën en zorg dat alles ook online staat in bijvoorbeeld een cloud. Print de facturen, offertes en belastingaangiftes zowel inkomsten- en omzetbelasting uit en berg ze chronologisch op in een gestructureerd map. Houd alles overzichtelijk bij. 

Dek jezelf in

Zet alle afspraken op papier en stuur ze naar de klant met een verzoek tot bevestiging. Wanneer een potentiële klant een offerte aanvraagt, stuur dan gelijk de algemene voorwaarden mee. Hierdoor zijn de verwachtingen gelijk en voorkom je problemen bij het opleveren van jouw werk.

Maak back-ups

De laatste tip is misschien wel het belangrijkste: maak back-ups. Het is een doemscenario als je na vijf intensieve weken jouw werk verloren ziet gaan. Maak altijd back-ups op twee verschillende plekken zoals twee externe harde schijven of op een online cloud. 

afbeelding van Aäron Nasarany

Aäron Nasarany | Redactie

Bekijk alle artikelen van Aäron