Tips om je camera beter te vervoeren op vakantie

Tips om je camera beter te vervoeren op vakantie

Senta Bemelman 1118
Neem jij je camera mee op vakantie in het buitenland? Gebruik deze tips om het apparaat veilig naar de bestemming en mee terug te krijgen.

Bescherming

Zorg ervoor dat je camera en bijbehorende apparatuur goed beschermd zijn door een goede cameratas te kiezen met voldoende vulling. Daarnaast kun je ook extra sokken en ondergoed in je cameratas stoppen voor aanvullende bescherming. Investeer in een goede fotografiekoffer of -tas.

Ruim- of handbagage?

Waar jij je camera laat in het vliegtuig is een persoonlijke keuze. Sommige mensen vinden het prettiger om deze in een goed afgesloten koffer mee te nemen in het ruim, om te voorkomen dat deze uit de handbagage wordt gestolen. Terwijl andere fotografen de camera liever de camera bij zich in de cabine te hebben omdat het kan voor komen dat ruimbagage kwijt raakt. Als je jouw camera als ruimbagage mee neemt stel je de camera echter minder bloot aan schokken en stoten. Met ruimbagage wordt vaak ruw omgegaan tijdens het in- en uitladen van het vliegtuig.

De video’s zijn in het Engels, maar gemakkelijk met Nederlandse ondertiteling te bekijken. Klik op het knopje met ‘CC’ en Engelse ondertiteling verschijnt. Klik vervolgens op het tandwielicoontje om de instellingen aan te passen. Kies voor de optie ‘subtitles’ om de ondertiteling aan te passen en gebruik de  ‘auto translate’ optie om de tekst in een andere taal te krijgen.

Verzekering

Daarnaast is een verzekering voor je camera een goede overweging zodat je bij eventuele schade (of diefstal) geen hoge kosten oploopt.

Probeer je camera altijd zo discreet mogelijk te vervoeren. Loop niet te koop met je apparatuur. Kies voor een normaal ogende tas of kies een kleine cameratas die je in een gewone rugzak meeneemt. Draag je camerastrap om je nek op pols om te voorkomen dat het apparaat uit handen wordt getrokken en observeer eerst vluchtig de omgeving om te kijken of je eventueel in de gaten gehouden wordt of dat er veel mensen om je heen staan. Het is ook handig om tijdens het fotograferen je reispartner te vragen om op te letten wanneer je jouw camera bij je hebt.

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta