Tips om het gezin te fotograferen

Tips om het gezin te fotograferen

Aäron Nasarany 372
Het nieuwe jaar is begonnen en misschien is het wel tijd voor een nieuwe gezinsfoto. In dit artikel geven we je aantal handige tips hoe je dat het beste kunt aanpakken.

Gemak

Het is belangrijk om het gezin zich thuis te laten voelen. Maak een praatje of vraag of ze al eerder gezamenlijk op de foto zijn geweest. Daarnaast is het erg belangrijk om het gezin vooraf in te lichten over wat er allemaal gaat gebeuren. Dan komt niemand voor onverwachte verrassingen te staan en zijn de afspraken duidelijk. Het is soms ook handig om dit van tevoren op papier te zetten, zo heb jij ook een aanknopingspunt. 

Uniek

Elk gezin is uniek. Terwijl de ene open en vrolijk het leven doorgaat, is de andere introvert en zit het liefst binnen. Als fotograaf denken we in beelden en als we eenmaal dat beeld voor ogen hebben, dan is het een kwestie van aansturen. De vader aan de linkerkant, de kinderen in het midden en de moeder aan de rechterkant. Onthoud wel, dat dit eventuele stress kan veroorzaken bij de ouders. Vooral als het gezin zich ongemakkelijk gaat voelen omdat ze niet gewend zijn om voor de camera te staan. Om dit te kunnen oplossen kun je bijvoorbeeld vooraf een kort gesprekje met hen aan gaan. Leer ze beter kennen en gebruik bij aanwijzingen hun namen om de fotoshoot persoonlijker te maken.

afbeelding van Aäron Nasarany

Aäron Nasarany | Redactie

Bekijk alle artikelen van Aäron