Tips om een studio te huren

Tips om een studio te huren

Aäron Nasarany 527
Ben je gek op portretfotografie of productfotografie of wil je gewoon een keer een studio huren om daar eens flink los te gaan? In dit artikel vertellen we je waar je dan op moet letten.

Wat wil ik en wat heb ik daarvoor nodig?

Het is belangrijk om vooraf te bedenken wat je onderwerp gaat zijn en wat je nodig hebt om de foto te maken. Zet dit voor jezelf op papier. Sommige studio’s beschikken niet over al het high-end apparatuur dat er te koop is of zelfs een deel ervan. Staar je niet blind op de prijzige apparatuur, maar focus op hetgeen wat je wilt fotograferen en welk apparatuur jij nodig hebt.

Maak gebruik van je netwerk

Om een studio te huren is het natuurlijk een logische stap om Google in te schakelen. Let er wel op dat je geen studio krijgt om in te wonen. Kijk in je netwerk of iemand eventueel een studio te huur heeft of juist weer iemand kent die dat heeft.

Social Media

Mocht je in je netwerk niemand hebben met een studio, dan kan je altijd nog de kracht van social media inzetten.  Plaats je oproep op je Facebook of Twitter, het kan handig zijn om in fotografiegroepen op Facebook ook een oproepje te plaatsen. Vergeet niet te vermelden in welke stad je woont. Voor je het weet krijg je een studio aangeboden aan de andere kant van Nederland. 

Back-up

Zorg altijd dat je een back-up hebt als de studio onverwachts niet meer beschikbaar is, maar jij bijvoorbeeld al wel een model hebt geregeld. 

Een fotostudio huren is ideaal om het fotograferen in de studio te leren kennen. Je leert met lichten werken en dit beter begrijpen en je komt er achter of de genre bij je past. 

afbeelding van Aäron Nasarany

Aäron Nasarany | Redactie

Bekijk alle artikelen van Aäron