Tips om de straten van New York te fotograferen

Tips om de straten van New York te fotograferen

Aäron Nasarany 591
New York, dat beter bekend staat als de The City That Never Sleeps door Frank Sinatra, is een geweldige stad om eens flink los te gaan in het genre straatfotografie. In dit artikel geven we je handige tips hoe je dat kunt aanpakken.

Straatfotografie

De drukke en vooral levendige straten vormen een prachtig toneel waar verschillende mensen met elk hun eigen cultuur samenkomen op weg naar hun plek van bestemming. Terwijl de een met een verse bak koffie de metro induikt richting zijn werk, stapt de toerist in één van de gele kenmerkende taxi’s. New York leeft en is voor de fotograaf een paradijs om eens flink te gaan experimenteren met landschap, portret- en straatfotografie. Voor dat laatste heeft fotograaf James Mather aantal handige tips op een rij gezet. 

Ga naar een plek met veel mensen

Binnen enkele seconden gebeurt er ontzettend veel in New York. Ga naar een plek met veel mensen en observeer hoe mensen zich voortbewegen in een mensenmassa. Bepaal de compositie, volg en shoot! Laat de mensen op je afkomen, zodat je niet in ongevraagd in hun comfortzone valt.

Bevriezen

In de wereld van fotografie ben je waarschijnlijk de term 'bevriezen' tegengekomen. Het beeld staat letterlijk stil: alles is bevroren. Dit kun je bereiken door te fotograferen met een korte sluitertijd van ongeveer 1/250 overdag tot aan 1/125 in een donkere omgeving. Afhankelijk van de hoeveelheid licht, kun je altijd de ISO omhoog schroeven. Een hoge ISO zorgt voor ruis in het beeld. Alhoewel, de moderne camera’s zoals de Canon 5D Mark III kunnen een ISO 1600 hanteren met een respectabele hoeveelheid ruis.

Locaties

New York telt ontzettend veel locaties die je niet moet missen, waaronder:

  • Op de hoek van Prince en Broadway in SoHo
  • 5th Avenue en 57th Street
  • 42nd Street
  • 34th Street
  • Coney Island
  • Chinatown
  • The Subway System

Heb jij nog plekken in New York die een fotograaf absoluut niet moet missen? Deel het met ons in de reacties. 

afbeelding van Aäron Nasarany

Aäron Nasarany | Redactie

Bekijk alle artikelen van Aäron