Tips om de mooiste foto’s te maken onder water

Tips om de mooiste foto’s te maken onder water

Aäron Nasarany 352
De onderwaterwereld is voor velen een bijzondere plek. Kilometers naar beneden en we vinden een compleet nieuwe wereld met allerlei diersoorten die we normaal niet treffen. Maar, we kunnen ook gewoon de lokale zwembad induiken om foto’s te maken.

Tips

Voordat we het zwembad induiken, is het handig om de volgende tips mee te nemen

  • Positie: zwem naar het diepe gedeelte. Het gedeelte waar het zwembad steeds dieper en dieper wordt functioneert ook als een grote reflector. Het onderwerp wordt natuurlijk belicht.
  • Experimenteer: het is belangrijk om jouw creativiteit een flinke boost te geven. Zorg ervoor dat de creativiteit je gang kunt gaan door te spelen met verschillende sluitertijden. Een langzame sluitertijd zorgt voor vloeiende bewegingen en korte sluitertijd zorgt voor scherpe details. 
  • Schaduwen: kijk goed waar de schaduwen vallen en wat de situatie is boven het water. Situaties boven het water kunnen van invloed zijn op het beeld wat je wilt maken. Een automatische vollopende bak met water dat naar beneden kiepert lijkt mij dus iets om rekening mee te houden. Net als kinderen die in het water plonzen om de zomervakantie in te luiden.

Om alvast in de stemming te komen kun je onderstaande foto's bekijken.

Heb jij wel eens een foto onder water gemaakt?

afbeelding van Aäron Nasarany

Aäron Nasarany | Redactie

Bekijk alle artikelen van Aäron