Tips om de mooiste drone foto’s te maken in de winter!

Tips om de mooiste drone foto’s te maken in de winter!

Aäron Nasarany 275
Met een drone kun je prachtige beelden maken van verschillende kollosale landschappen. Doordat je een landschap dit keer op een andere manier bekijkt, kun je spelen met verschillende composities en weersomstandigheden zoals wanneer het landschap is bedekt met een dik pak sneeuw. Voor dat laatste hebben wij voor jou aantal tips op een rij gezet!

Wetgeving

Het eerste waar we rekening mee moeten houden is de no-fly-zone. Dronebestuurders betreden het luchtruim en daar zijn natuurlijk regels aan verbonden. Op de website van het Rijksoverheid staat handige informatie die je kunt gebruiken om zo eventuele boetes te vermijden. Dat zou namelijk doodzonde zijn. De wetgeving in een notendop luidt als volgt: vliegen boven de bebouwde kom, snelwegen en in de buurt van vliegvelden (dat laatste lijkt ons behoorlijk logisch, maar vermelden het toch) is ten strengste verboden.

Houd jezelf warm

Als je een drone bestuurt is het belangrijk om jezelf warm te houden en dan met name de handen. Het zou namelijk verschrikkelijk zonde zijn als je een prachtig shot maakt terwijl ondertussen je vingers verkrampt en de drone een onverwachtse beweging maakt of misschien wel doorvliegt terwijl dat niet de bedoeling is.

Accu’s

Accu’s en kou gaan niet goed samen. Zorg ervoor dat je de accu’s veilig en vooral warm opbergt.

Schiet in RAW

Net als bij het fotograferen met een spiegelreflexcamera geldt dit ook voor het fotograferen met een drone. Schiet altijd in RAW om zo de volledige controle te hebben over het bewerken. Aangezien sneeuw behoorlijk reflecteert kun je dit in de nabewerking verhelpen.

afbeelding van Aäron Nasarany

Aäron Nasarany | Redactie

Bekijk alle artikelen van Aäron