Tips om de juiste expressies te verkrijgen

Tips om de juiste expressies te verkrijgen

Aäron Nasarany 474
Fotografie is het overbrengen van emoties op beeld. Sommige doen het via een reeks foto’s, terwijl andere simpelweg gebruik maken van één foto. Het vangen van een natuurlijk blik gecombineerd met spontaniteit en enthousiasme zijn de basis ingrediënten voor een goed familieportret. In dit artikel geven we je aantal handige tips om het gezin te laten stralen.

Je hebt van die mensen die fotogeniek zijn: een pose is snel gevonden, lachen en een familieportret is vaak binnen enkele minuten gepiept. Anderen worden verlegen en zijn niet gewend om voor de lens te staan. Een familieportret kan dan enige tijd in beslag nemen. Om alle gezinsleden perfect in beeld te krijgen kun je het volgende doen:

Werk samen

Betrek de gezinsleden bij de fotoshoot door hun te vragen om een gek gezicht te trekken, waardoor hun kinderen een glimlach op het gezicht krijgen. Hierdoor creëer je betrokkenheid en werk je samen. Laat bijvoorbeeld de ouders interacteren met hun kinderen: laat ze met ze spelen. Je merkt vanzelf dat er mooie foto’s uitkomen rollen.

Knuffelen

Een stukje genegenheid, geborgenheid en liefde is altijd goed. Vraag de gezinsleden om de persoon ernaast te knuffelen. Het is prachtig om te zien hoe natuurlijker de glimlach wordt. En dat is juist wat we willen hebben.

Vang het moment

Het tonen van expressies is niet alleen een brede glimlach. Probeer daarom het gezin zichzelf te zijn door hun lievelingsactiviteit te doen. Wandelen door de natuur, de kinderen op de nek of lekker rondrennen in de weide. Zorg voor een informele sfeer, waardoor het voor de ouders en de kinderen aangenamer wordt. Het moet tenslotte leuk blijven!

afbeelding van Aäron Nasarany

Aäron Nasarany | Redactie

Bekijk alle artikelen van Aäron