Tips: fotograferen met je telefoon

Tips: fotograferen met je telefoon

Martijn Bastianen 701
De lenteperiode breekt weer aan en dit betekent dat alle bloemetjes en bomen weer in bloei zijn. Dit brengt prachtige foto’s met zich mee. Maar om nou elke keer als je op pad gaat je camera mee te nemen is ook zo zwaar. Overigens gebruikt meer dan 80% van de mensen hun telefoon als fotocamera in plaats van dat ze daadwerkelijk een camera gebruiken.

Als je nooit je telefoon gebruikt als camera, is het wel leuk om dat eens te proberen. Elk jaar worden de camera’s in telefoons steeds beter, dus maak daar gebruik van! Het mooie is; je leert veel van het fotograferen met je mobiele telefoon wat je later kan gebruiken bij je camerafotografie. Om de mooiste foto’s te maken met je telefoon, hebben we een aantal handige tips op een rijtje gezet.

Voorbereiding

Wees verzekerd van een volle batterij. Niets is zo vervelend als je een foto wilt gaan maken van die prachtige vlinder op die kleurige bloem, en dat je telefoon aangeeft dat je batterij zo goed als leeg is. Wat ook heel belangrijk is; zorg voor voldoende geheugen op je telefoon. De foto’s die je schiet zijn redelijk groot dus weet zeker dat je genoeg ruimte hebt. Want eer dat jij genoeg hebt verwijdert op je telefoon, is de vlinder allang weggevlogen.

Schone lens

Hoe simpel het ook klinkt, wees goed voorbereid. Denk dus aan een schone lens, meestal merk je het niet als je je foto’s schiet. Als je ze later upload op je computer, zie je pas dat de foto’s wazig zijn. Daarom is het slim om even een doekje er langs te halen voordat je begint.

Instellingen

Speel met de opties op je telefoon. Zo kan je spelen met verschillende standpunten, flits, focus en zoom-in. Zo wordt je fotografie-ervaring gevarieerd en afwisselend.

Filters

Als je een prachtige foto hebt gemaakt van die vlinder op die bloem, kan je een aantal filters uitproberen. Zo kan je de kleuren net iets sprekender maken. Maak het niet te extreem, probeer het nog wel natuurlijk over te laten komen.

Deel je werk

Zet de kleurige foto van die vlinder op Facebook of Instagram. Niets is zo leuk om complimentjes te krijgen. Ook voor jezelf is het leuk. Met verschillende apps kan je je foto’s zo bijsnijden dat ze perfect passen op jouw sociale media. 

Lees ook dit artikel over fotograferen met je iPhone. Of pas een van deze creatieve tips toe bij het fotograferen met je telefoon. 

afbeelding van Martijn Bastianen

Martijn Bastianen | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Martijn