Tips: Fotograferen met je smartphone binnenshuis

Tips: Fotograferen met je smartphone binnenshuis

Fokelien Broekstra 370
Buiten wordt het al snel kouder, het wordt steeds regenachtiger. Omdat je dan niet altijd zin hebt om er op uit te gaan, kun je ook binnenshuis aan de slag met de camera van je telefoon.

Een stilleven levendig maken

Stilleven betekent dat je een foto maakt van een voorwerp dat niet beweegt. Dit onderwerp is in huis eigenlijk altijd binnen handbereik, denk bijvoorbeeld aan een stapel borden, CD’s of een bepaald beeldje. Omdat het voorwerp niet beweegt is het makkelijker om te spelen met je belichting en composities. Je kan een extra lichtbron gebruiken als bijvoorbeeld een zaklamp of bureaulampje. Het licht van buiten zal bij een bewolkte en regenachtige dag je foto’s niet verpesten. Door het zachte licht vallen er geen harde schaduwen over je voorwerp.

Abstracte opname

Bij het maken van een abstracte foto is het belangrijk dat je een unieke foto maakt van een gewoon onderwerp. De focus in deze foto’s ligt bijvoorbeeld op vorm, textuur, kleur en patroon. Je hoeft hiervoor niet het hele voorwerp in beeld te brengen. De textuur van de bank kan al interessant zijn of pak een paar paperclips van je bureau. 

Van de achterkant belichten

Bij het belichten van achteren, zet je geen spotje op de voorkant maar hou je hem juist aan de achterkant. Hierdoor wordt bijvoorbeeld bij een blad de nerven zichtbaar. Ook kan hierdoor het silhouet van je voorwerp naar voren komen.

Huisdieren

Heb je huisdieren in huis, dan is dit natuurlijk ook een geweldig onderwerp. Ga eens plat op de grond liggen en maak eens een foto. Zelfs met een goudvis kun je leuke plaatjes creëren.

Ben jij geïnspireerd om met je camera het huis door te gaan voor de perfecte foto?
 

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien