Tip: zo onthoud je de naam van je model

Tip: zo onthoud je de naam van je model

Fokelien Broekstra 544
Sommige mensen hebben er last van: ze kunnen gezichten uit duizenden herkennen, maar als het op namen aankomt wordt het niks. Er zijn een aantal hulpmiddelen hoe jij gemakkelijk en onopvallend de naam van je model of modellen laat onthouden. Want er is toch niks lastiger dan een model aansturen waarvan je de naam niet weet?

Tape

Schrijf op een dun strookje tape de naam van je model. Plak deze op de onderkant van je camera. Vaak als je de naam een keer op hebt geschreven, vergeet je hem minder snel. Mocht je hem toch vergeten, dan heb je alsnog een handig en onopvallend spiekbriefje.

Lijst

Je kan van tevoren ook een lijst maken met poses die jouw model aan kan nemen. Vaak maak je al eerder een afspraak met hem of haar waardoor je al een naam weet, zet de naam boven aan je lijst en je hebt een slim spiekbriefje.

Research

Zoek wat achtergrondinformatie over je model. Soms kan je de naam makkelijker onthouden door de extra informatie die je over een persoon te weten bent gekomen. Dit is niet alleen makkelijk om de namen te onthouden, soms kan het ook gespreksstof zijn of helpen om een geschikte foto van een persoon te maken.

Onthouden

Wil je niet werken met stickers, lijsten of een onderzoekje doen? Dan is het een kwestie van onthouden. Train je kortetermijngeheugen, probeer te onthouden wat voor tv-programma er ’s avonds op tv komt. Je kan ook een familielid een zin laten bedenken, die ze je op een willekeurig moment moeten vragen te herhalen. Je zult merken, hoe vaker je dit doet, hoe beter je het gaat onthouden.

Wat is jouw techniek om de naam van je modellen te onthouden?

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien