Tip: Werk samen met andere fotografen

Tip: Werk samen met andere fotografen

Senta Bemelman 614
Andere fotografen lijken misschien op concurrenten, maar hoeven dit niet te zijn. Je kunt bijvoorbeeld veel leren van elkaar. Lees waarom samenwerken met een andere fotograaf een leuke uitdaging is.

Word jij onzeker door het werk van andere fotografen? Dan is een samenwerking des te leerzamer. Als je samenwerkt leer je nieuwe technieken of ideeën op het gebied van fotografie. Je hoeft de werkwijze van de betreffende fotograaf niet te kopiëren, maar je kunt wel aspecten ervan in je eigen aanpak verwerken. Heeft een fotograaf bijvoorbeeld een goede manier om inspiratie op te doen, leer ervan!

Wees niet geïntimideerd

Het kan best overweldigend zijn om met een andere fotograaf te werken. Vooral wanneer deze al langere tijd in de fotografiewereld werkt. Probeer niet op het onzekere gevoel in te gaan en raak niet geïntimideerd. Vaak zijn fotografen erg vriendelijk en bereid om een ander te helpen.

Houd in gedachten dat fotografie jouw eigen leerproces is en dat iedereen dit op een verschillend tempo doet. Je hebt een eigen stijl en eigen ideeën, die zijn niet per se fout omdat het niet overeenkomt met het werkproces van een ander persoon.

Andere fotografen vinden

Er zijn diverse manieren om een samenwerking tot stand te brengen. Misschien ken je fotografen of is er iemand die je via bekenden ontmoet. Gooi een balletje op en laat vrienden, familie en kennissen weten dat je een fotografische samenwerking zoekt.

Daarnaast kun je ook deelnemen aan een Photowalk. Hierbij ga je met een groep fotografen op pad en krijg je tips van een expert. Dit soort evenementen ontmoet je (veel) andere fotografen, die hetzelfde doel als jij voor ogen hebben: beter worden in fotograferen.

Neem ook een kijkje in het wijkcentrum, hier heb je soms fotografie-workshops of cursussen. Bij dit type evenementen kun je ook interessante mede-fotografen ontmoeten.

 

 

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta