Tip van de dag 31 mei: hou je camera droog

Tip van de dag 31 mei: hou je camera droog

Nadja Geskus 849
Het kan soms erg lastig zijn om met iets nieuws te beginnen. Zo ook fotografie. Daarom geven wij jou in deze rubriek elke dag een tip om verder te komen met fotografie en om je te stimuleren om er mee door te gaan. De tip van vandaag: hou je camera droog.

Dat klinkt misschien erg voor de hand liggend, maar zeker met de regen van de afgelopen dagen is het belangrijk dat je camera droog blijft en dat is niet altijd even makkelijk! Fotograferen in de regen kan erg mooie beelden opleveren. Niet alleen van de regen zelf, maar ook de sfeer die bij de regen komt kijken is erg interessant om vast te leggen. Bijvoorbeeld een donkere lucht die nadert, druppels op de planten of water dat opspat als iemand er doorheen rijdt. Maar hoe zorg je er voor dat je apparatuur niet nat wordt?

Zonnekap en filter

Het is natuurlijk logisch dat je, als je gaat fotograferen, eerst je lenskap van je lens haalt. Maar het is wel belangrijk dat je lens niet nat wordt. Met een zonnekap kun je er voor zorgen dat je lens vrijwel geheel schoon blijft. Maar voor extra bescherming kun je een UV-filter op je lens schroeven. Hier kun je de druppels vanaf vegen zonder dat je je lens beschadigt en ze kosten bijna niets!

Paraplu

Een paraplu is voor de hand liggend, maar misschien niet heel handig. Het nadeel is namelijk dat je één hand nodig hebt om de paraplu vast te houden. Mocht je je camera op statief neerzetten, is dit natuurlijk wel een handige optie. Tegenwoordig heb je wel handsfree paraplu’s die het mogelijk maken om beide handen te gebruiken tijdens het fotograferen.

Tip van de dag 31 mei: hou je camera droog

Waterdichte hoes

Er bestaan verschillende waterdichte beschermhoezen en cases. Bovenstaande tips zijn niet voldoende tijdens een echte heftige stortbui. Wil je dus echt in de stromende regen gaan fotograferen, bescherm je camera dan extra goed.

Tip van de dag 31 mei: hou je camera droog

afbeelding van Nadja Geskus
Door: Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja