Tip van de dag 27 mei: de betaalbare instaplens

Tip van de dag 27 mei: de betaalbare instaplens

Nadja Geskus 635
Het kan soms erg lastig zijn om met iets nieuws te beginnen. Zo ook fotografie. Daarom geven wij jou in deze rubriek elke dag een tip om verder te komen met fotografie en om je te stimuleren om er mee door te gaan. De tip van vandaag: de betaalbare instaplens.

50mm F1.8

De 50mm F1.8 lens hebben veel fotografen wel in hun tas zitten. Ondanks dat hij erg goedkoop is, levert hij wel echt kwaliteit. Vroeger was dit een standaard lens die bij een camera werd geleverd. Het is een lens met een vast brandpuntsafstand, wat er voor zorgt dat als je wilt zoomen, je toch dichter of verder van je object af moet lopen. Dat kost iets meer moeite, maar zorgt wel voor meer kwaliteit. Met zoomen krijg je namelijk een verlaging van de scherpte en scherpstelsnelheid. Doordat je F1.8 kunt gebruiken, kun je met een erg kleine scherptediepte werken en kun je gebruik maken van korte sluitertijden.

Betaalbare instaplens

Vaak betaal je voor lichtsterke lenzen erg veel, maar daar heb je bij de 50mm F1.8 geen last van. Door zijn eenvoudige bouw is hij goedkoop en lichtsterk te maken, waardoor het een interessante en betaalbare toevoeging voor je gear is. Per merk verschilt de prijs wel, maar de prijzen liggen onder de €150,-.

50mm

afbeelding van Nadja Geskus
Door: Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja