Tip van de dag 22 juli: Druk je foto's af

Tip van de dag 22 juli: Druk je foto's af

Jasper van Bladel 1151
Het kan soms erg lastig zijn om met iets nieuws te beginnen. Zo ook fotografie. Daarom geven wij jou in deze rubriek elke dag een tip om verder te komen met fotografie en om je te stimuleren om er mee door te gaan. De tip van vandaag: Druk je foto's af!

Een foto was vroeger per definitie een afdruk. Tegenwoordig zit je met digitale bestanden op je computer, die bij veel mensen nooit verder komen dan de harde schijf. Dat is zonde, want een foto wordt speciaal als je hem in je handen kunt houden.

Dus onze tip is: druk je foto’s af of laat ze afdrukken. Een foto in print komt heel anders over dan een foto op je beeldscherm en vaak zie je heel andere details terugkomen. Kortom, je kijkt anders naar een afdruk. Daarbij komt dat een afdruk iets blijvend is, als je er een beetje zuinig op bent kan de afdruk je overleven.

Maar de belangrijkste reden is dat een afdruk iets is om trots op te zijn! Het maken van een mooie foto is iets speciaals en het is zonde om zoiets dan alleen maar op Facebook of je harde schijf te laten staan.