Tip van de dag 20 juli: gekoelde batterij

Tip van de dag 20 juli: gekoelde batterij

Nadja Geskus 936
Het kan soms erg lastig zijn om met iets nieuws te beginnen. Zo ook fotografie. Daarom geven wij jou in deze rubriek elke dag een tip om verder te komen met fotografie en om je te stimuleren om er mee door te gaan. De tip van vandaag: gekoelde batterij.

Eindelijk zijn de zomerdagen aangebroken in Nederland! De regenbuien zijn gelukkig overgetrokken en schijnt de zon op zijn felst. De temperaturen schieten dan ook omhoog. Heerlijk toch? Lekker bruin worden! Maar voor de batterij van je camera is het niet zo’n pretje.

Batterij

Camera’s zijn zo ontworpen dat ze in verschillende weersomstandigheden goed functioneren. Zo dus ook verschillende temperaturen. Echter ligt de ideale temperatuur bij gebruik tussen de 16 en 22 graden. Bij temperaturen boven de 35 graden loop je het risico dat de capaciteit van de batterij permanent wordt beschadigd. Dat betekent dus dat hij minder lang blijft werken. Als je een batterij alleen maar in hoge temperaturen bewaart, dan kan het zelfs onherstelbare schade veroorzaken. Niet iets wat je wilt! Zorg daarom dan ook goed voor je batterij.

Tip van de dag 20 juli: gekoelde batterij

Koel

De batterij van je camera gaat het langst mee bij kamertemperaturen. Hoe heter de omgeving, hoe slechter het is voor de batterij. Zorg dus dat je de batterij zo veel mogelijk koel houdt. Laat hem niet achter in een hete auto, stop hem niet in je broekzak en laat hem vooral niet in de zon liggen!

Opbergen

Bewaar de batterij standaard op een koele, droge plek. Handige tip: stop de batterij in een hersluitbaar zakje in de koelkast (dus niet in de vriezer). Zo blijft hij goed bewaard. Wil je de batterij weer gebruiken? Laat hem dan eerst even een uurtje opwarmen. Bij koude temperaturen merk je misschien dat de batterij minder lang meegaat, maar dit is maar tijdelijk. Je zult zien dat de batterij bij een normale temperatuur weer als vanouds werkt.

afbeelding van Nadja Geskus
Door: Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja