Tip van de dag 2 juli

Tip van de dag: 2 juli

Nadja Geskus 542
Het kan soms erg lastig zijn om met iets nieuws te beginnen. Zo ook fotografie. Daarom geven wij jou in deze rubriek elke dag een tip om verder te komen met fotografie en om je te stimuleren om er mee door te gaan. De tip van vandaag: bekijk je bewerking op een afdruk.

Het afdrukken van je foto’s kan vele voordelen hebben. Denk alleen al eens aan het bevredigende gevoel als je je foto groot aan de muur hebt hangen! Vandaag willen we een ander voordeel benadrukken, namelijk dat het je kan helpen met de bewerking van de foto.

Afdruk

Ken je dat? Dat je tijden bezig bent met een foto bewerken, dat je je er op een gegeven moment blind op staart. Veel fotografen hebben dat en dat is ook helemaal niet gek. Omdat je zo gefocust bent op één beeld, ga je op een gegeven moment dingen over het hoofd zien. Het afdrukken van je foto kan dan veel effect hebben.

Tip van de dag: 2 juli

Grootte

Maar dan moet ik mijn foto toch heel groot afdrukken wil ik de foutjes zien? Nee, dat is niet per se waar. Vaak als je aan het bewerken bent, ben je juist heel erg ingezoomd bezig. Het helpt dan om een overzicht te krijgen van de foto. Omdat je dan weer op een heel andere manier kijkt naar je foto, zie je soms ineens foutjes die je eerder niet zag.

Het kan natuurlijk ook helpen om eens anderen naar je afgedrukte foto te laten kijken. Zij letten vaak weer op hele andere dingen dan jij.

Tip van de dag: 2 juli

afbeelding van Nadja Geskus
Door: Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja