Tip van de dag 18 juli: smartphone opzetlens

Tip van de dag 18 juli: smartphone opzetlens

Nadja Geskus 1097
Het kan soms erg lastig zijn om met iets nieuws te beginnen. Zo ook fotografie. Daarom geven wij jou in deze rubriek elke dag een tip om verder te komen met fotografie en om je te stimuleren om er mee door te gaan. De tip van vandaag: smartphone opzetlens.

Als fotograaf wil je natuurlijk graag overal foto’s maken! Het kan alleen vervelend zijn om altijd je hele uitrusting mee te nemen. Tegenwoordig zijn er leuke mogelijkheden om met je smartphone betere foto’s te maken, waaronder de opzetlens.

Tip van de dag 18 juli: smartphone opzetlens

Smartphone opzetlens

Het maken van foto’s met je smartphone is tegenwoordig gemakkelijk, snel en de kwaliteit wordt ook steeds beter. Voor de smartphone zijn er tegenwoordig een hoop opzetlenzen. Voordeel is dat sommige voor erg weinig geld, al best een goede kwaliteit kunnen leveren! Bij veel pakketten krijg je drie verschillende lenzen geleverd; een macrolens, een groothoeklens en een fish eye lens. Elke lens levert weer een compleet ander beeld op en het is leuk om eens te spelen met de mogelijkheden. Bij sommige merken is er meer keuze.

Ook zijn er verschillende systemen mogelijk. Zo zijn er bijvoorbeeld sets die werken met magneten. Je plakt een magneetje rond de lens op je smartphone en vervolgens kun je hier de lens op vast klikken. Nadeel is wel dat je de lens op die manier alleen kunt gebruiken als je geen hoesje om je smartphone hebt zitten. Een andere mogelijkheid die je kunt kiezen, is voor een telefoonhoes waar een lens in zit gebouwd. Een veiligere manier dan die met de magneten, gezien je smartphone hierbij beschermd blijft. Zo heeft ZTYLUS een erg handige oplossing met drie lenzen in één. Nog een andere mogelijkheid is een lens die op je smartphone wordt gezet met behulp van een clip-on systeem. Black Eye Lens heeft hier weer een stijlvolle oplossing voor.

Tip van de dag 18 juli: smartphone opzetlens

Fotografie apps

Voor nog meer leuke filters en mogelijkheden, kun je ook een fotografie app downloaden. Hieronder een lijstje met veelgebruikte apps.

– Camera +
– Snapseed
– Perfectly clear
– Pixlr express
– Pro HDR
– Vsco cam
– Photoshop Touch
– Hyperlapse
– SimplyB&W
– SKRWT
– TiltshiftGen2
– Brushstroke
– VivdHDR
– Slow Fast Slow
– Photofunia
– Lensical

afbeelding van Nadja Geskus
Door: Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja