Tip van de dag 11 juli: ga 's nachts op pad

Tip van de dag 11 juli: ga 's nachts op pad

Nadja Geskus 775
Het kan soms erg lastig zijn om met iets nieuws te beginnen. Zo ook fotografie. Daarom geven wij jou in deze rubriek elke dag een tip om verder te komen met fotografie en om je te stimuleren om er mee door te gaan. De tip van vandaag: ga 's nachts op pad.

Als je net met fotografie begint, dan heb je al snel de neiging om overdag te gaan fotograferen. Maar het kan ook een hele leuke en leerzame ervaring zijn om ’s nachts eens op pad te gaan. De wereld ziet er dan heel anders uit en je krijgt zo weer totaal andere foto’s dan dat je normaal gesproken maakt.

Lichtstrepen

We hebben al vaker verteld over de mogelijkheden van tekenen met licht in de avond. Het blijft een leuke truc die nog steeds veel fotografen toepassen. Ook schreven we vanochtend een artikel over vuurvliegjes. Dit zijn natuurlijk ook fantastische momenten die je kunt fotograferen met een lange sluitertijd. Het is leuk om met dit soort trucjes te spelen. Probeer eens uit wat er allemaal mogelijk is.

Tip van de dag 11 juli: ga 's nachts op pad

Zonsondergang

Bij zonsondergang krijgt de lucht vaak een fantastische kleur en zijn de gebouwen vaak al verlicht. Dit kan prachtige beelden opleveren. Zorg voor een goede balans tussen lucht en het licht van de gebouwen voor een extra dramatisch effect. Met het opschroeven van het contrast en de kleur in Photoshop, maak je het beeld echt helemaal af.

Tip van de dag 11 juli: ga 's nachts op pad

afbeelding van Nadja Geskus
Door: Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja