Tip: Twee handige apps voor panoramafoto’s op je telefoon

Tip: Twee handige apps voor panoramafoto’s op je telefoon

Fokelien Broekstra 719
Het is nooit makkelijk geweest om een goede panoramafoto te maken. Er zijn voor elk budget mogelijkheden te vinden. Maar welke app kun je het best gebruiken als je met je smartphone een goede panorama foto wil maken?

De apps

Twee goede apps zijn Pano en 360 Panorama (allebei kosten ze op dit moment €1,99, in de Apple AppStore). De apps leggen panorama opnames vast door verschillende opnames te combineren. Ze doen dit alleen iets gedetailleerder dan de mogelijkheden die de camera ons bieden.

Pano

Pano is bedoeld voor panorama's met één rij, dus om een beweging naar links of rechts te maken. De app werk eenvoudig. Je begint met je basis opname. De app geeft vervolgens aan hoe jij je telefoon moet houden voor de volgende foto’s.

360 Panorama

360 Panorama werkt heel anders. Nadat je de eerste, basisfoto hebt gemaakt, draai je de iPhone rond je heen. De app maakt automatisch de daaropvolgende foto’s. Als je te snel beweegt, vraagt de app je om een pauze te houden. De app is geschikt om een foto van 360 graden te maken. De app biedt ook mogelijkheden om de foto als interactief bestand op te slaan, dit bestand kun je helaas alleen op een iOS-toestel.

App op je telefoon

Uiteraard kun je ook de app op je telefoon gebruiken. Zorg dat je geen extreme bewegingen maakt en het liefst op dezelfde hoogte beweegt en ook dan heb je een leuk eindresultaat. 


Welke app gebruik jij voor een panorama-foto op je telefoon?
 

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien