Tip: ND-filter voor maar 1 dollar

Tip: ND-filter voor maar 1 dollar

sharonwittebroo... 2084
Fotograaf Mathieu Stern laat zien hoe je met behulp van een stuk lasglas mooie foto’s kan maken bij daglicht en een lange sluitertijd zonder dat je dus dure filters hoeft aan te schaffen.

Lange sluitertijd

Foto’s schieten bij daglicht met een lange sluitertijd kan prachtige beelden opleveren, maar de filters die je daarvoor nodig hebt kunnen erg duur zijn voor de beginnende fotograaf.
Deze video laat zien hoe je zo’n filter zelf kunt creëren met behulp van een stukje lasglas.

Lasglas

Al wil je een een lange sluitertijd bij daglicht gebruiken heb je meestal een ND (neutrale dichtheid) filter nodig om het aantal licht wat binnen komt te kunnen verminderen.
Wanneer je zo’n filter hebt is je camera in staat om met lange sluitertijd (bv. 30 seconden) een mooi blur effect te creëren.

Proffesionele ND filters kunnen duur zijn, maar fotograaf Mathieu Stern laat weten dat alles wat je nodig hebt een stuk lasglas is, en laat zo’n stuklas glas nou net maar een paar euro zijn bij de bouwmarkt of via het internet. De naam zegt het eigenlijk al, een stuk lasglas wordt gebruikt voor in lashelmen.

Het enige nadeel is dat het misschien een beetje lastig te montoren is, Mathieu gebruikt hiervoor elastieken zodat het goed blijft zitten aan de voorkant. Gelukkig haal je voor een paar euro weer een nieuw lasglas als het tijdens de montage mocht breken.

 

afbeelding van sharonwittebrood_82275

Sharon Wittebrood | fotograaf

Ik ben een 23 jarige beginnende fotograaf, mijn passie ligt bij natuur en dan met name dieren. Mijn droom is om een professionele wildlife photgrapher te worden, zodat ik zoveel mogelijk dieren kan en mag fotograferen over heel de wereld.

Bekijk alle artikelen van Sharon