Tip: Leuke onderwerpen voor een zomerplaat!

Tip: Leuke onderwerpen voor een zomerplaat!

Senta Bemelman 899
De zomer staat voor de deur. Lees snel een paar leuke fotografie-onderwerpen voor dit seizoen!

Op 21 juni begint de zomer met de langste dag. Als fotograaf kun je in de zomer niet alleen langer genieten van het licht, maar kun je ook andere interessante onderwerpen fotograferen.

Gebruik je zonnebril

Een zonnebril is niet alleen handig om op je neus te hebben, maar ook om in je foto te verwerken. Je kunt een model met zonnebril in beeld plaatsen, of jouw zonnebril het hoofdonderwerp maken. In de glazen wordt de wereld prachtig gereflecteerd. Vang dit ook in je foto!

Fotografeer het strand

Een populaire fotografieplek is in de zomer het strand. De zee met ondergaande zon is prachtig om vast te leggen. Geef je foto meer diepte door een onderwerp op de voorgrond te plaatsen. Dit kan je zonnebril, een schelp, of misschien een voetafdruk in het zand zijn. Wees wel voorzichtig dat je camera niet in aanraking komt met het zand. Gebruik ook een filter om je lens te beschermen tegen zanddeeltjes die krasjes op de lens kunnen veroorzaken.

Zonnebloemen

In de zomer komen zonnebloemen mooi tot bloei. Ga opzoek naar een mooi veld vol zonnebloemen en breng dit totaal in beeld, of zoom in op één of twee bloemen. Kijk hier voor bollenvelden in jouw omgeving. Daarnaast is het ook erg leuk om macrofoto’s te maken van de bloemen wanneer deze bezet worden door bijen, gehuld in nectar of stuifmeel.

Upload jouw mooiste zomerplaat in onze Gallery!

Drankjes

In de zomer zitten de terrasjes propvol op warme dagen. De kleurrijke cocktails en drankjes roepen direct een vrolijk zomers gevoel op. Fotografeer de glazen en tafel voor een leuke zomerse plaat.

Vergeet je zonnekap niet

Wanneer het een goede zomer is met veel zonlicht en hoge temperaturen, is het belangrijk om op je apparatuur te letten. Neem bijvoorbeeld je zonnekap mee om lensflares te voorkomen. Dit gebeurt wanneer het zonlicht niet goed via de lensonderdelen op je sensor terecht komt. Daarnaast is het ook belangrijk om extra accu’s goed te bewaren. Stop deze niet in je zak vanwege de hoge temperaturen.

Regen

Ook bij een minder voorbeeldige zomer, kun je nog mooie foto’s maken. Fotografeer regendruppels op bloemen of schiet interessante portretten in de regen. Leer ook hoe je waterdruppels op het raam fotografeert!

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta