Tip: Laat zorgen varen tijdens het fotograferen

Tip: Laat zorgen varen tijdens het fotograferen

Senta Bemelman 264
Wanneer je aan het fotograferen bent gaan duizend-en-een dingen door je hoofd. Heb je de juiste belichting? Is dit de juiste hoek? Probeer zorgen te laten varen voor betere foto’s.

Vooral als beginnend fotograaf kan het negatieve stemmetje in jouw hoofd voor afleiding zorgen tijdens het fotograferen. Met deze tips leer je het hoofd koel te houden op belangrijke momenten.

Focus op het resultaat

Probeer tijdens het fotograferen niet in de stress te schieten doordat het plaatje misschien niet helemaal uitpakt zoals je het voor ogen had. Stel je camera in en richt je tot het bepalen van een compositie, de afstand waarmee je fotografeert en de sfeer die je wilt vangen in de uiteindelijke foto(‘s).

Als je te veel stilstaat bij de instellingen, verslapt de aandacht en kun je een verkeerde compositie of iets dergelijks kiezen. Probeer ook in te schatten hoe je foto er uiteindelijk uit zal zien met behulp van Photoshop. Door het eindresultaat te visualiseren creëer je rust voor jezelf en train je jouw fotografisch oog.

Motivatie

Zet de negatieve gedachten, of zorgen, om tot iets positiefs. Probeer onzekerheid om te zetten tot motivatie om te groeien. En probeer objectief jouw fouten te bestuderen en hiervan te leren. In plaats van je te schamen.

Lees hier nog meer tips voor zorgenvrije fotografie.

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta