Tip: Kerstlampjes als achtergrond

Tip: Kerstlampjes als achtergrond

Senta Bemelman 435
De kerstdagen zijn bijna aangebroken. Gebruik de kerstboom niet alleen als onderwerp van de foto, maar laat de sfeerlampjes ook op de achtergrond een gezellige sfeer tot stand brengen.

Kerstlampjes zijn ontzettend leuk om in de boom, of sierlijk om spiegels te hangen. Maar gebruik de verlichtte kerstboom ook eens als achtergrond voor een leuk kerstportret.

Bokeh

Zorg dat de focus op het gezicht is en niet de lichtjes zelf. Gebruik een statief en een groot diafragma van bijvoorbeeld f/1.8 of  f/2.8. Door een open diafragma en een focus op de persoon, veranderen de lichtjes in bokeh-vlekken.

Daglicht

Schiet de portretten bij daglicht. Hoewel je het licht en de sfeer van de kerstlampjes niet helemaal in het frame vangt, heb je wel de beste belichting voor het gezicht.

Creatief

Wees ook creatief met de portretten. Maak niet altijd een  close-up van het gezicht, maar fotografeer bijvoorbeeld  een hand, die met een kerstornament speelt. Of fotografeer één cadeau van iedere persoon, die qua uiterlijk bij de persoon past en leg eventueel persoonlijke eigendommen van die persoon ernaast. Een naamkaartje in beeld is ook een optie.

Wat fotografeer jij graag tijdens de kerstdagen?

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta