Makkelijke uitkniptips in Photoshop

Tip: je onderwerp gemakkelijk vrijstaand in Photoshop

Samantha Ribeiro 496
Een van de meest gebruikte functies in Photoshop is de crop-tool. Dat kan uitdagend zijn, zeker als het gaat om bijvoorbeeld haar. In deze video worden er een aantal handige technieken aan je voorgesteld.

Het uitknippen van een persoon of object in een foto kan vrij moeilijk zijn, zeker als er kleine details aanwezig zijn. Een simpele lijn plaatsen waarbij voldoende contrastverschil te zien is, kan iedereen. Voor de uitdagendere klussen zijn er verschillende keuzes in Photoshop.

In de onderstaande video worden al deze keuzes aan je uitgelegd en verdeeld in selecties waarbij een snelle behandeling makkelijk de meest ingewikkelde klussen kan oplossen.

 

Deze video is in het Engels, maar gemakkelijk met Nederlandse ondertiteling te bekijken. Klik op het knopje met ‘CC’ en Engelse ondertiteling verschijnt. Klik vervolgens op het tandwielicoontje om de instellingen aan te passen. Kies voor de optie ‘subtitles’ om de ondertiteling aan te passen en gebruik de  ‘auto translate’ optie om de tekst in een andere taal te krijgen. Lukt dit niet in het venster op onze website, klik dan op de YouTube-knop om naar de originele videolocatie te gaan. Hier kun je op de bovenstaande manier de ondertiteling aanpassen. Bij sommige video’s werkt de vertaalfunctie niet optimaal, waardoor je soms vreemde zinnen voorbij ziet komen. Voor het grootste gedeelte levert de vertaalfunctie echter een prima resultaat op en is de ondertiteling goed te begrijpen.

afbeelding van Samantha Ribeiro

Samantha Ribeiro | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Samantha