Honden fotograferen bij zonsondergang

Tip: Honden fotograferen bij zonsondergang

Senta Bemelman 522
Hondenfotografie is erg tof. De viervoeters met vrolijke snuitjes komen goed over in de foto en maken je dag direct goed. Heb je ook wel eens een hond gefotografeerd tegen een zonsondergang?

Bij hondenfotografie kun je creatief zijn. Let goed op de achtergrond die je gebruikt en welke compositie je kiest. Probeer ook eens tijdens een zonsondergang je hond te fotograferen.

Zacht

Tijdens de zonsondergang en het gouden uur is het aanwezige licht zacht. Maak hier gebruik van als fotograaf. Maak een mooi plaatje door de ondergaande zon op de achtergrond in beeld te brengen. Hierdoor ontstaat er een mooi kleurenspel, die je foto siert.

Manueel

Doordat je tegen het licht in fotografeert, is het lastig om de autofocus te gebruiken. Daarnaast kan je camera lastig automatisch focussen door het gebrek aan licht en de eventuele bewegingen van de hond. Wanneer je manueel fotografeert, kun je beter de focus bepalen. Uiteraard is het ook lastig om in deze modus een hond te fotograferen die (veel) beweegt. Probeer hem of haar zo stil mogelijk te houden door middel van commando’s of een lekkere traktatie. Ook het favoriete speelgoed van de hond kan goed zijn of haar aandacht vangen.

Extern licht

Lukt het niet om de belichting goed te krijgen? Maak gebruik van een lichtbron zoals een externe flitser. Om het licht zachter te krijgen kun je gebruik maken van een softbox. Wissel de afstand tussen de hond en de lichtbron, totdat je de gewenste belichting krijgt. Lees hier meer over het fotograferen van honden bij zonsondergang. 

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta