Let hierop bij trouwfotografie

Tip: Hoe maak je goede trouwfoto's?

Samantha Ribeiro 515
Veel fotografen worden gevraagd voor bruiloften. De eerste bruiloft is erg spannend! Lees hier hoe je goede trouwfoto’s maakt.

Als iemand je vraagt om foto’s te maken van hun speciale dag, is dat natuurlijk een eer. Maar het is ook een grote verantwoordelijkheid. Je moet eigenlijk overal van bewust zijn. Alles wat gebeurt en wat relevant is, moet jij vastleggen. Het zijn allemaal herinneringen en doen er het meest toe.

Genoeg geheugen

Er is niks ergens dan midden in de bruiloft erachter komen dat je niet genoeg geheugenkaartjes hebt. Je bent heel de dag bezig met foto’s maken, dus is het logisch dat je genoeg geheugen meeneemt. En het maakt niet uit als je te veel geheugen bij je hebt, want je hebt liever te veel dan te weinig. Zorg ervoor dat je tijdig controleert of je nog wel genoeg ruimte hebt op het kaartje dat je gebruikt. Als jij net een foto wilt maken van een mooi spontaan moment, is het heel zonde om erachter te komen dat het kaartje vol is en je die moet verwisselen.

Verhef je stem waar nodig

Vooral bij groepsfoto’s zal je waarschijnlijk je stem moeten verheffen om goede foto’s te kunnen krijgen. Als iedereen door elkaar praat of als iemand niet oplet, is het jouw taak om de boel te sussen, zodat jij die foto kan maken. Als je aanwijzingen moet geven, geef dit dan in een keer en laat de mensen weten dat het nu tijd is voor een foto. Dat is niet erg. Wees wel altijd beleefd.

RAW

Door in RAW te fotograferen, heb je bij de nabewerking veel meer vrijheid. Veel dingen die fout zijn gegaan of raar staan op de foto kun je bewerken, wat heel fijn is. Een minpunt is wel, om even terug te komen bij de geheugenkaart, dat door RAW foto’s je sneller een vol geheugen hebt. Houd daar ook rekening mee.

Locatie, locatie, locatie

De locatie is heel belangrijk. Het is handig om dit van te voren zelf te bepalen. Zo kun je van te voren uittesten hoe het licht werkt en waar je foto’s kunt maken. Het klinkt logisch om te doen, maar vaak vergeten fotografen dit en merken ze tijdens het maken van de foto’s dat het misschien niet de ideale plek is.

afbeelding van Samantha Ribeiro

Samantha Ribeiro | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Samantha