Tip: Goed voorbereid naar je eerste fotografieworkshop

Tip: Goed voorbereid naar je eerste fotografieworkshop

Senta Bemelman 208
Met een fotografieworkshop doe je veel praktijkervaring op. Heb jij je ingeschreven voor een workshop? Gebruik dan deze tips om jezelf goed voor te bereiden!

Deelnemen aan je allereerste fotografieworkshop is ontzettend spannend. Omdat je een flinke hoeveelheid informatie binnen een relatief kort tijdbestek krijgt, kan het overweldigend zijn. Maar zorg dat je goed voorbereid bent om dit te voorkomen.

Voorbereiding

Zorg dat je een notitieblok en pen in je tas stopt. Neem dit zelf mee, voor het geval dat je deze niet bij aanvang van de workshop krijgt. Je kunt ook een voicerecorder, of je telefoon gebruiken voor opnames. Hier moet je echter wel toestemming voor vragen bij de organisatoren. Daarnaast duren workshops ook vaak lang en is het terugluisteren van uren aan leerstof niet een aanrader.

Verdiep je ook in het soort workshop jij voor ingeschreven staat. Kijk bijvoorbeeld naar inspirerende landschapsfoto’s als je een soortgelijke workshop volgt. Of probeer op YouTube een video van een fotografieworkshop te zoeken waardoor je een idee krijgt van wat je te wachten staat. Iedere leraar is echter anders en zal ook een andere leerstijl hebben.

Mindset

Probeer met een ontspannen mindset de workshop te beginnen. Doordat je met meerdere fotografen werkt, kan dit vrij intimiderend zijn. Leg de lat niet te hoog en onthoud dat fotografie een leerproces is. Soms kun je ook blokkeren wanneer je teveel druk op jezelf legt, waardoor foto’s mislukken.

Ga ontspannen, uitgerust en op tijd naar de locatie. Heb niet te hoge verwachtingen en geniet van een dag vol fotografieplezier!

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta