Tip: gebruik je beeldscherm als achtergrond

Tip: gebruik je beeldscherm als achtergrond

Robin Rhijnsburger 517
Maak jij graag productfoto’s en ben je op zoek naar een originele achtergrond? Gebruik dan eens het beeldscherm van je computer als achtergrond. Je kunt zo zelf een achtergrond kiezen die past bij jouw product.

Afbeeldingen zoeken

Er zijn veel soorten afbeeldingen die je kunt gebruiken als achtergrond voor jouw productfoto’s. Waarschijnlijk maak je zelf een hoop foto’s. Maar je kunt naast jouw eigen foto’s ook gebruik maken van gratis stockafbeeldingen van het internet. Ga op zoek naar afbeeldingen die qua kleur en patroon passen bij het product dat je wil fotograferen. Tip: Bokeh doet het altijd goed als achtergrond.

Aan de slag

Het is handig als je een groot (computer)scherm gebruikt. Zet je product neer op de juiste hoogte, zodat de gehele achtergrond gevuld is met jouw afbeelding. Selecteer de foto die je wil gebruiken en open hem full screen. Om te voorkomen dat je strepen op foto krijgt wanneer je je beeldscherm fotografeert, is het handig om een klein diafragma te kiezen. Nu ben je klaar om je foto’s te schieten!

Resultaat

Door verschillende achtergronden te gebruiken, kom je erachter wat goed past bij jouw product. Wees niet teleurgesteld als je niet tevreden bent met het resultaat, probeer het gewoon eens met een andere afbeelding! Dan kom je er vanzelf achter wat wel of niet werkt.

Ga jij dit zelf uitproberen? Het resultaat kun je met ons delen in de lezersgallery.