Tip: gebruik gekleurde gels!

Tip: gebruik gekleurde gels!

Aäron Nasarany 561
Jezelf blijven innoveren en out-of-the-box denken. In de creatieve sector hoor je dat continu. Daarom hebben wij voor jou een handige tip om jouw foto’s een creatieve twist te geven!

Kleuren

Bij studiofotografie heb je de volledige controle over het licht. Met verschillende apparatuur zoals een softbox of een paraplu kun je het licht sturen, versterken of verzwakken. In de wereld van fotografie bestaan ook handige hulpmiddelen om het continu licht uit een softbox of het flitslicht uit een strobist te veranderen. Denk hierbij aan kleurgels om de kleur van het licht te veranderen. Bovendien zijn de kleurensets geen extreem grote uitgave. Hierdoor is het voor iedereen toegankelijk om eens te experimenteren met kleurgels.

De video

In de video hieronder vertelt fotograaf Robert Hall hoe je een kleurgel kunt gebruiken bij het belichten van een model. Hall gebruikt voor deze video een monolight Flashpoint Xplor 600 en een Godox AD600.

 

Benieuwd hoe dit werkt in de praktijk? Kijk dan onderstaande video waar fotograaf Robert Hall experimenteert met de verschillende kleuren gel en een balans vindt tussen de kleurtemperatuur en de kleuren gels.

 

Meer video’s kun je vinden op zijn YouTube kanaal of bekijk zijn portfolio op zijn website.

afbeelding van Aäron Nasarany

Aäron Nasarany | Redactie

Bekijk alle artikelen van Aäron