Tip: Gebruik een externe lichtbron bij viervoeter fotografie

Tip: Gebruik een externe lichtbron bij viervoeter fotografie

Senta Bemelman 225
Een hond fotografeer je liever buiten dan binnen. Je wil graag de trouwe viervoeter op een natuurlijke wijze, ontspannen portretteren. Hiervoor gebruik je misschien natuurlijk licht, maar voeg ook eens een externe lichtbron toe!

Een prachtig bos of open vlakte is een perfecte locatie voor een viervoeter-fotoshoot. Neem niet alleen leuke hondenspeeltjes mee, maar ook een externe flitser en eventueel een softbox. Hierdoor krijg je levendige, kleurrijke en haarscherpe portretten.

Softbox

Gebruik een of twee externe flitsers om de hond mooi belicht te krijgen. Gebruik een softbox om het licht minder fel te maken en te verdelen. Hierdoor oogt het portret natuurlijker. Flitsen zonder softbox of difusser is niet zo mooi omdat je kans hebt op een reflecterend vacht. Kortharige honden met een glanzende haardos komen daardoor minder mooi terug op de foto.

Daarnaast kan een hond ook afgeleid raken door direct flitslicht. Wanneer je het licht verdeelt met een softbox, komt dit minder heftig aan bij de viervoeter. 

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta