Tip: Fotograferen binnen een museum

Tip: Fotograferen binnen een museum

Senta Bemelman 485
Ben je op reis in het buitenland, of op eigen bodem? Gebruik deze handige tips voor een bezoek aan een museum.

Kunstwerken kunnen ontzettend inspirerend zijn. Maar in musea komt er veel op je af en kunnen de vele impressies soms overrompelend zijn voor het creatief brein. Een oplossing om alle interessante meesterwerken te onthouden is door middel van een kiekje.

Regels

Voordat je jouw camera tevoorschijn tovert en erop los klikt, is het belangrijk om uit te zoeken of fotograferen toegestaan is. Meestal staat duidelijk aangegeven dat fotograferen verboden is, door middel van icoontjes of tekst. Let er goed op en vraag bij twijfel aan een medewerker of je mag fotograferen. Hiermee voorkom je problemen.

Voorbereiding

Verdiep je in het onderwerp van de tentoonstelling. Dit kan een kunstenaar of thema zijn. Zorg dat je van tevoren uitzoekt wat voor werk er bij de expositie hoort. Hierdoor weet je ook waar je als fotograaf rekening mee moet houden.

Glas

In musea staan belangrijke voorwerpen vaak veilig achter glas. Let op de reflectie en gebruik een manuele focus om het onderwerp goed scherp in beeld te krijgen. De autofocus kan, in combinatie met het kunstlicht, op verkeerde onderdelen focussen door de reflectie.

Welk museum vond jij het mooiste om binnen te fotograferen? 

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta