Tip: Fotografeer op oudejaarsavond

Tip: Fotografeer op oudejaarsavond

Redactie 535
Op oudejaarsavond mag een vuurwerkspektakel uiteraard niet ontbreken. Ook vrienden en familie zijn van de partij, uitgedost in hun mooiste kleding. Met deze snelle tips leg je oud en nieuw zo goed mogelijk vast.

Heb je tijdens de kerstdagen een camera gekregen? Dan is oud en nieuw het ideale moment om je nieuwe apparaat uit te testen. Door de verschillende soorten lichtbronnen, leer je veel over het kiezen van een goede belichting.

Portretten

Luid je het nieuwe jaar thuis in met vrienden of familie, dan is dit een ideaal moment om meer over portretfotografie te leren. Fotografeer de aanwezigen en let daarbij op het licht. Gebruik bijvoorbeeld de interne flitser en reflecteer het licht naar het plafond met behulp van een visitekaartje. Je kunt ook een losse flitser gebruiken om via het plafond te flitsen.  Zogenoemde externe flitsers hebben vaak meer flitskracht dan de pop-up flitser.

Hang een doek of zelfgemaakte backdrop neer voor een studioportret. Dit is leuk voor individuele portretten van de feestgangers. Maar fotografeer ook mensen in groepen, zonder hen te laten poseren, voor spontane portretten.

Vuurwerk

Vergeet ook het vuurwerk niet! Vaak zijn er grote vuurwerkshows of plaatsen waar mensen samenkomen om vuurwerk de lucht in te schieten. Woon je dichtbij een van de plaatselijke vuurwerkshows? Ga gezamenlijk voor twaalf uur erheen en neem jouw camera en statief mee.

Fotografeer met een lange sluitertijd en een groot diafragmagetal van ongeveer f/5.6. Zorg ervoor dat er niet teveel of te weinig licht op de sensor komt door diverse f-stops te proberen. Kleed je ten slotte goed aan en let op waar je staat. Vuurwerk kan onverwacht dichtbij komen, let daarom tijdens het fotograferen niet alleen op je scherm.

Bekijk hier nog meer tips over het fotograferen van vuurwerk. Een voorspoedig en goed fotografiejaar gewenst!

afbeelding van Redactie

Redactie digifoto Starter | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie