Tip: Fotografeer landschappen ook bij slecht weer!

Tip: Fotografeer landschappen ook bij slecht weer!

Samantha Ribeiro 562
Wij als mensen kunnen heel slecht tegen slecht weer, waardoor we in een keer concluderen dat bij slecht weer fotograferen rampzalig is. Maar dat is toch niet altijd zo.

Ga jij op een regenachtige dag fotograferen? Zorg dat je een regenhoes of paraplu meeneemt om jouw camera te beschermen!

Voor de regen

Net voordat het (hard) gaat regenen, worden de wolken donker, maar breekt de zon vaak nog door het wolkendek. Hierdoor krijg je een groot verschil in contrast tussen de lucht en de voorgrond en kan je zonnestralen ook nog vastleggen.Dit levert een mooie landschapsfoto op. 

Tijdens de regen

Een flinke regenbui kan je plaat erg intens maken. Vooral als je deze in de nabewerking transformeert tot een zwart/witfoto. Een regenbui kan veel emotie oproepen en een droeivige sfeer teveeg brengen. Gebruik ook een hoge sluitertijd om de regendruppels te bevriezen in je foto.

Na de regen

Als de zon na de regen weer tevoorschijn komt, is vaak een regenboog zichtbaar, die je prachtig vast kunt leggen. Komt de zon niet terug, geen probleem. Je kunt alsnog prachtige beelden schieten. Er zit dan veel vocht in de lucht, waardoor het licht een mooie kleur kan krijgen. Daarnaast kun je ook foto’s maken van planten die helemaal onder het regenwater zitten.

 

afbeelding van Samantha Ribeiro

Samantha Ribeiro | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Samantha