Tip: fotografeer elke dag

Tip: fotografeer elke dag

Jasper van Bladel 519
Bij digifoto Starter spreken we heel veel enthousiaste fotografen, maar wat we veel horen is dat de meesten veel te weinig tijd maken voor fotografie. Dat is natuurlijk heel jammer. Daarom onze tip: probeer toch elke dag een paar minuten met fotografie bezig te zijn, dan word je enthousiaster én beter.

Het leven is vaak hectisch en druk en voor een hobby blijft vaak maar weinig tijd over. In vakanties en in de weekenden gaat het nog wel, maar tijdens de werkweek is het voor veel hobbyfotografen moeilijk om tijd te vinden om met fotografie bezig te zijn.

Jammer, want een hobby kan een welkome afwisseling zijn tussen alle werkzaamheden door. Probeer daarom toch elke dag een paar minuten tijd te maken om te fotograferen, foto’s te bewerken of je foto’s online te delen met andere fotografen.

Smartphone

Fotograferen is geen vaardigheid die verdwijnt als je lang geen foto’s maakt, maar andersom is het wel zo dat je beter wordt als je meer fotografeert. Maak elke dag foto’s en je zult zien dat je foto’s er duidelijk op vooruit gaan. Je hoeft echt niet elke dag met je spiegelreflex naar het bos, met fotografie bezig zijn kan tegenwoordig natuurlijk ook prima met je smartphone. De camera’s en sensoren in smartphones worden steeds beter, dus je hoeft je echt niet meer te schamen als je foto’s maakt met je telefoon. En, die telefoon heb je natuurlijk altijd bij je. Dat maakt het heel eenvoudig om tussen je dagelijkse werkzaamheden door een mooie serie foto’s te maken. Je kunt een serie bij elkaar passende foto’s maken, maar als je wat meer vrijheid wilt hebben kies je voor losse beelden. Deze foto’s kun je vervolgens delen via sociale media, bijvoorbeeld via de app Instagram.

Lees ook: 5 nuttige tips voor Instagram

veel te weinig tijd maken voor fotografie. Dat is natuurlijk heel jammer. Daarom onze tip: probeer toch elke dag een paar minuten met fotografie bezig te zijnFoto: Matthew Henry

Kriebelen

Je zult zien dat je foto’s beter worden als je elke dag met fotografie bezig bent, ook al is het dan met een smartphone. Je krijgt hoe dan ook meer oog voor leuke plekken en momenten en waarschijnlijk begint het al snel te kriebelen om weer met je ‘echte’ camera op pad te gaan. Neem onze tip dus ter harte en fotografeer elke dag!

Foto omslag: Christian Mackie