Tip: Fotografeer de zee

Tip: Fotografeer de zee

Senta Bemelman 893
In de zomermaanden is het strand een geliefde plek tijdens warme dagen. Maar ook voor fotografen is het strand een interessante locatie. Fotografeer bijvoorbeeld eens de zee!

De golven van het water zijn mooi om naar te kijken, maar ook om vast te leggen. Ook de kustlijn is een fraai fotografieonderwerp, wanneer de zee zich terugtrekt en een weerspiegelende laag water op het zand achterlaat.

Lange sluitertijd

Om de beweging van het water mooi zacht in beeld te brengen, kun je het beste een lange sluitertijd gebruiken. Hierdoor lijken foto’s minder statisch. Lees hier meer over het kiezen van de juiste sluitertijd.

Deel jouw mooiste foto van de zee in onze Gallery

Voorgrond

Verwerk elementen op de voorgrond in je foto. Hierdoor krijg je diepte en voorkom je een saaie plaat waarin je enkel de zee ziet.

Reflecties

Houd je camera dicht boven de grond en fotografeer de reflecties op het oppervlak van de terugtrekkende zee. Lees meer over het fotograferen van reflecties in wateroppervlakken.

Zonsondergang

Fotografeer tijdens het gouden uur of tijdens de zonsondergang. Op dit tijdstip wordt de hemel gesierd door warme kleuren en opvallende tinten.

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta