Filters bij landschapsfotografie

Tip: Filters gebruiken bij landschapsfotografie

Samantha Ribeiro 537
Bij landschapsfotografie wil je vaak iets anders proberen om je foto nog spectaculairder te maken. Hiervoor zou je filters kunnen gebruiken, die je foto net iets spannender maken.

De belangrijkste soorten filters voor een landschapsfotograaf zijn de polarisatiefilter en de grijsfilter. Deze zorgen ervoor dat de kleur van je foto, maakt niet uit welke filter je kiest, spectaculair wordt.

Polarisatiefilter

De polarisatiefilter vergroot de saturatie in je foto’s. Ook verhoogt hiermee het contrast van de wolken. De uitkomst hiervan is dat je foto’s levendiger worden en een aangenamere sfeertot stand komt. Daarnaast zorgt dit filter ervoor dat weerspiegelingen in het water of op glas verdwijnen.

Grijsfilter

Een grijsfilter, of Neutral Density-filter, is eigenlijk een soort gordijn voor je lens wat er dus voor zorgt dat er minder licht binnenkomt. Door deze functie, zou je een langere sluitertijd kunnen gebruiken, waardoor water bijvoorbeeld een melkachtige substantie lijkt. Daarnaast kun je ook donkerdere grijsfilters gebruiken. voor om een deel van de foto lichter in beeld te brengen dan andere delen.

Wil je meer leren over andere filters, klik dan hier

afbeelding van Samantha Ribeiro

Samantha Ribeiro | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Samantha