Tip: Camera uit wanneer je geheugenkaart verwijdert

Tip: Camera uit wanneer je geheugenkaart verwijdert

Fokelien Broekstra 329
Op het moment dat de sluiter van jouw camera open en dicht is gegaan, is dit het belangrijkste onderdeel van de camera geworden. Het geheugenkaartje moet zorgen dat jouw beeld bewaard blijft, tot je beelden zijn gekopieerd naar de computer.

Camera uit

Zet daarom altijd je camera uit wanneer je een geheugenkaart uit je camera haalt. Voor veel mensen klinkt dit als een logische stap, maar als je snel moet gaat dit nog weleens fout. Wanneer jij je kaartje uit de camera trekt wanneer hij aanstaat, loop je de kans dat er nog lees- of schrijfprocessen aan de gang zijn. Die worden verstoord op het moment van verwijderen. Hierdoor kan jouw geheugenkaart beschadigen, met als gevolg dat jij al je beelden kwijt bent.

Computer

Dit geldt ook voor de computer. Ontkoppel het kaartje eerst van je computer. In Apple doe je dit door het geheugenkaart mapje in zijn geheel in de prullenbak te slepen, voor Windows moet je op de rechter kant van je muis drukken waar als het goed is het knopje ‘uitwerpen’ staat. Op deze manier zorg je dat je geheugenkaart veilig uit je computer kan worden gehaald.

Is jouw geheugenkaart weleens gecracht?
 

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien