Tip: Bevries water in je foto

Tip: Bevries water in je foto

Redactie 1428
Meestal krijg je als fotograaf de tip om het water zacht en vloeiend in beeld te brengen. Maar soms kan het ook erg goed werken om het water te bevriezen in je foto!

Bij natuurfoto’s kun je het zeewater of plassen mooi als fotografie-onderwerp gebruiken. Maar soms kun je juist een toffe plaat maken waarin het water stilstaat.

Actie

Door het water haarscherp te bevriezen, leg je het moment van actie vast. Hiermee kun je leuke foto’s maken van bijvoorbeeld een waterballon die knapt. Dit levert een gave actiefoto op. Ook bij product- of foodfotografie kun je water gebruiken door het te bevriezen. Neem bijvoorbeeld een hand vol fruit en leg dit op een schaaltje. Je kunt het ook op de grond in de douchecabine leggen, als dit een egale ondergrond heeft. Laat vervolgens water erop terechtkomen en fotograferen maar! Ook kun je mooi een glazen bak vullen met water en deze voor een mooie achtergrond zetten. Vervolgens laat je fruit in het water vallen en fotografeer je het moment suprême!

Sluitertijd

Maar hoe bevries je dat water nou in de foto? Dat kan door een snelle sluitertijd. Hierdoor komt het licht minder lang op je camerasensor terecht. Het diafragma dat je gebruikt is afhankelijk van de hoeveelheid licht. Is er weinig licht, dan zet je deze meer open en bij weinig licht kun je liever een kleiner diafragma gebruiken. Lees hier alles over het kiezen van het juiste diafragma.

afbeelding van Redactie

Redactie digifoto Starter | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie