Tip: Betrek mensen in je foodfoto’s

Tip: Betrek mensen in je foodfoto’s

Senta Bemelman 583
Bij foodfotografie draait het natuurlijk om heerlijke gerechten. Maar betrek ook mensen in je foto voor mooiere kiekjes!

Wanneer je lekkere hapjes fotografeert, wil je misschien de volledige focus op het product of gerecht vestigen door dit alleen in beeld te brengen. Maar het betrekken van mensen in je foto kan een goede toevoeging zijn.

Realistisch

Door mensen toe te voegen in je foto, maak je dit beeld toegankelijk voor kijkers. Mensen kunnen zich goed identificeren met de mensen die ze in beeld zien. Het oogt realistischer en voegt spanning toe in je plaat doordat er actie ontstaat.

Handen

Je kunt mensen op veel manieren in je foto betrekken. Een voorbeeld is om de handen te fotograferen. Laat je model een product vasthouden, zoals druiven. Of laat hem of haar een stukje van een gerecht afsnijden . Door de handen in beeld te brengen, zorg je dat de aandacht volledig op het eten gericht is, maar je subtiel een menselijke touch terugziet.

Verhaal

Breng ook de situatie in beeld. Dit kan door middel van storytelling. Wanneer je twee mensen in beeld brengt met wijn en eten, kan dit de suggestie wekken dat zij een stel zijn of een date hebben. Breng ook het koken in beeld en laat zien hoe het gerecht tot stand komt. Door de kok in beeld te brengen zie je actie en toon je een proces.

Waar focus jij op bij foodfotografie? 

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta